Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Αστική μελισσοκομία!



Η μελισσοκομία είναι μια διασκεδαστική και συχνά πολύ ανταποδοτική ενασχόληση. Εάν ζείτε σε αγροτικές περιοχές, η διατήρηση των μελισσών θεωρείται ως μια φυσιολογική και συχνά αναγκαία πρακτική.  
Αλλά με δεδομένο το συναρπαστικό χαρακτήρα της διατήρησης μελισσών, είναι όλο και περισσότερο κοινό οι κάτοικοι των πόλεων να ασχολούνται με την μελισσοκομία. 

Όμως είναι η μελισσοκομία κατάλληλη για αστικές περιοχές;


 Υπάρχουν πολλά επιχειρήματα κατά της διατήρησης μελισσών σε αστικές περιοχές, και πολλά υπέρ της. Υποστηρίζεται συχνά ότι οι μέλισσες στις πόλεις αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και την ευημερία. Μια ενόχληση από κάτι ή μια σμηνουργία, και να η ενόχληση στους γείτονές μας, και στην περιουσία τους. Ακούγεται επίσης η άποψη ότι οι μέλισσες ανήκουν έξω από την πόλη, στους αγρούς.

Στον αντίποδα υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ τους συμπεριλαμβανομένου ότι οι μέλισσες δεν είναι επικίνδυνες, και ότι περισσότερο θα ενοχλήσει γαβγίζοντας ο σκύλος του γείτονα παρά αυτές. Επίσης ωφελούν τους κήπους των άλλων πολιτών επικονιάζοντάς τους. Και ας μην ξεχνάμε και την πιο γλυκιά ανταμοιβή: το μέλι! "Αυτό μπορεί να πείσει και τον πιο δύστροπο γείτονα."


Στην Αμερική πιστεύεται ότι από τα καλύτερα μέλια είναι αυτά των πόλεων. 

Στις μέρες μας υπάρχει ένα αυξανόμενο ενδιαφέρον για την αστική γεωργία και την κηπουρική, και η μελισσοκομία ταιριάζει με αυτή την τάση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου